06-10709808 info@borntoplay.nl

About

About Guido Den Dikken

Schermafbeelding 2014-08-07 om 22.40.55

Ervaren trainer met onder meer ervaring bij clubs als JVOZ, AFC, FC Volendam, PSV, AJAX en FC Twente .

 

Als kind ben ik opgegroeid in Veere, een klein stadje in Zeeland. Daar heb ik een geweldige jeugd gehad, maar op voetbalgebied was daar geen enkele begeleiding, voetbalschool, gecertificeerde trainer of andere ontwikkelingsmethode voor handen.

 

Op mijn 12e jaar ben ik begonnen met training geven, na de eerste paar trainingen was ik direct verkocht, dit was voor mij een uitlaatklep en een fantastische manier om mijn passie uit te oefenen. Via het Cios heb ik toen de mogelijkheid gekregen om stage te gaan lopen als trainer bij JVOZ en later bij PSV. Ik ben toen als 17-jarige student verhuisd naar Eindhoven en daar de mogelijkheid gehad om te kunnen leren van fantastische trainers en ik kreeg de kans om te mogen werken met toptalenten als Zakaria Bakkali, Riechedley Bazoer, Andreas Pereira en Memphis Depay.

Hier ondervond ik hoe belangrijk deze topsportomgeving was voor de ontwikkeling van talent. Tijdens mijn stage bij Ajax kreeg ik de mogelijkheid om mij verder te verdiepen in het geboortemaandeffect en vond ik mijn roeping: Een platform creëren voor kinderen die op basis van hun talent verdienen om topsport te beoefenen, maar door het huidige systeem over het hoofd gezien worden.

 

Mijn visie:

Passie: De zuurstof die iedere sporter nodig heeft om de offers op te brengen om de doelen te bereiken. Je moet liefde hebben voor wat je doet, want alleen door te houden van wat je doet, kun je kwaliteit leveren.

Zelfvertrouwen: De overtuiging van jezelf om een taak dan ook uit te voeren die op je pad komt, hoe de negatief de verhoudingen ook liggen, hoe moeilijk het ook zal zijn, of hoeveel tegenspoed je ook mag hebben. Jij bent de kapitein op je schip, jij bepaald je eigen resultaat.

Initiatief: Het lef om te laten zien wie je bent. het loslaten van de angst om negatief beoordeeld te worden. Je moet bereid zijn om fouten te maken en goede dingen te doen. De goede dingen kunnen dan gehandhaafd worden, de fouten worden gecorrigeerd. Deze factor zal de speler de rode draad bieden in het ontwikkelingsproces.

Discipline: De bereidheid om alle handelingen uit te voeren die nodig zijn om de ultieme droom te bereiken. Topsport betekend opoffering, hard werk en uren maken. Talent is 1 ding, maar om de top te halen heb je ook vaardigheden nodig, die zijn alleen te vergaren door urenlang, dagenlang, wekenlang, jarenlang keihard te trainen.

Facebook
YouTube
Instagram