06-10709808 info@borntoplay.nl

Born to Play is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken naar het geboortemaandeffect (Relative age effect), waaruit blijkt dat kinderen die later in het jaar geboren zijn, 5 keer minder kans krijgen om geselecteerd te worden bij hun club ten opzichte van hun jaargenoot uit januari. Uit onderzoek van de KNVB is ook gebleken dat 75% van de Nederlandse voetballers in de eredivisie geboren zijn in de eerste 6 maanden van het jaar

Born to Play selecteert de beste talenten geboren in de periode van 1 juli t/m 31 december, met uitzondering van een groot talent uit het eerste half jaar, deze zal echter altijd meespelen in een lichting hoger (en daar dan de jongste zijn). Vanuit dit initiatief willen wij een eerste stap zetten in de strijd tegen het geboortemaandeffect en deze kinderen eindelijk een platform geven waarin hun talent werkelijk erkent wordt.

Het aanbod bestaat uit 30 professionele trainingen, wedstrijden tegen profclubs, een prachtig kledingpakket met een uniek logo en professionele ontwikkelingsbegeleiding door middel van progressiefilmpjes en POP (Persoonlijk Ontwikkeling Plan)-gesprekken.

Facebook
YouTube
Instagram