Born to Play Amsterdam

"where late born players come first"

Born to Play Amsterdam valt onder leiding van Born to Play eigenaar Guido den Dikken.

Guido is een ervaren, gepassioneerde, ambitieuze jeugdtrainer met ervaring bij onder ander AFC, Ajax, PSV en NAC Breda. In zijn loopbaan heeft kunnen werken met top-trainers als Henk Fraser, Dolf Roks en Wiljan Vloet daarnaast heeft hij gewerkt met top-spelers als Zakaria Bakkali, Riechedly Bazoer en Memphis Depay.

Tijdens zijn tijd bij Ajax is hij in aanraking gekomen met het geboortemaandeffect en heeft hierin zijn roeping gevonden. Guido: “Het geboortemaandeffect moet en zal geëlimineerd worden. Ieder kind verdiend een eerlijke kans om zijn talent maximaal te kunnen ontwikkelen en de wijze waarop de sport op dit moment is georganiseerd creëert een verkeerd beeld voor zowel kinderen uit de laatste maanden, als de eerste maanden van het jaar, want oplossingen zijn er zeker!”

Guido: “Born to Play Amsterdam is sinds 2014 begonnen en het is waanzinnig om te zien hoeveel talent er de afgelopen jaren heeft deelgenomen aan onze trainingen. We hebben in het eerste seizoen 10 jongens op stage gehad bij Ajax (waarvan er 1 is aangenomen), 2 bij Feyenoord, 1 bij Brabant United en 1 bij Vitesse. De spelers komen vanuit het hele land, van Amsterdam tot den Bosch, Rotterdam, Utrecht en zelfs Leeuwarden. De mensen voelen dat het geboortemaandeffect overal bepaalde kinderen dupeert en willen graag een bijdrage leveren aan de oplossing, de Academy is hiervoor een prachtig visitekaartje.

Born to Play Amsterdam is uniek op het gebied van techniektraining en kan door het inzetten van zijn specialisten in alle facetten van het voetbal een zichtbare ontwikkeling in gang zetten bij zijn talenten. Voel jij je geroepen? Meld je dan snel aan!

Sportpark ||Oranje Nassau|| Aanloop 1, Amstelveen

Guido den DIkken

Guido den DIkken

Eigenaar / Techniektrainer

Robin van Veluw

Robin van Veluw

Fysieke trainer

Marciano Nonneman

Marciano Nonneman

Techniektrainer

Facebook
YouTube
Instagram