06-10709808 info@borntoplay.nl

Terwijl onze Academy in Amsterdam op volle toeren draait , gaan we nu ook van start in Breda!

Niemand minder dan Ronald Diepstraten, momenteel trainer bij PSV, zal deze vestiging onder zijn hoede nemen en vanuit onze werkwijze zijn spelers naar een hoger niveau brengen.

Born to Play Academy gaat de strijd aan met “het geboortemaandeffect”, een effect dat is ontstaan door het instellen van de scheidingsdatum op 1 januari, door deze scheidingsdatum moeten kinderen die op  1 januari geboren zijn concurreren met kinderen uit de laatste maanden van het jaar. Uit onderzoek is gebleken dat dit leeftijdsverschil vaak invloed heeft op de kans om geselecteerd bij de amateur clubs en BVO’s, terwijl deze laatstgeboren kinderen soms van nature talentvoller zijn dan hun concurrent uit januari (en daardoor de goede begeleiding in een selectieteam missen).

De Academy maakt zich onderscheidend door kinderen te selecteren vanuit een scheidingsdatum op 1 juli. Dat betekend dat kinderen van 1 juli – 31 december 2007 (normaal gesproken de jongere spelers in een team) bijvoorbeeld samen in een team spelen met kinderen van 1 januari – 30 juni 2008 (dit zijn normaal gesproken de oudste spelers van het team, die nu de jongste zijn). Hierdoor krijgen de jonge spelers de waardering die zij verdienen en de spelers uit de eerste maanden ontvangen meer weerstand dan ze gewend zijn.

Naast het aanbieden van trainingen in onze Academy zal Born to Play ook actief zijn in het organiseren van privé trainingen en evenementen zoals kampen, clinics, workshops & kinderfeestjes.

Wij zijn erg blij dat Ronald zich heeft aangesloten bij ons team en verwachten dat we weer veel spelers naar een hoger niveau kunnen brengen in deze regio!

 

Facebook
YouTube
Instagram