06-10709808 info@borntoplay.nl

Spelers begeleiding

"Het maximale uit je carrière halen"

Ieder persoon en iedere voetballer is anders en het begeleiden van deze sporters vereist maatwerk. De ervaring leert dat het bijna onmogelijk is voor clubs om echt maatwerk te leveren voor hun spelers. Ze zullen hun beperkte tijd en aandacht altijd moeten verdelen over verschillende spelers, met verschillende behoeftes, die ook nog eens samen moeten werken. Dat samenbrengen van al die karakters en kwaliteiten is al een hele klus, laat staan om ieder individu te geven wat zij nodig hebben!

Daarom biedt Born to Play een platform waarbij spelers de optimale begeleiding krijgen naast de activiteiten van hun club. Hierbij maken we een op maat gemaakt plan, waarbij we verschillende middelen en specialisten inzetten om het maximale uit onze spelers te halen. Denk hierbij aan technische, tactische, fysieke, maar ook mentale begeleiding.

Het stellen van doelen, het motiveren van spelers, trainen op het veld maar ook het optimaal herstellen tussen trainingen door, wij proberen alles aan te reiken aan onze spelers om het maximale uit hun carrière te halen. Hieronder kunnen jullie meer informatie vinden over de verschillende disciplines waarin wij onze spelers beïnvloeden.

Technische begeleiding

Een trainingsweek is altijd intensief en er wordt veel gevraagd van de spelers. Maar hoe vaak werkt de spits eigenlijk af op doel? Hoe vaak geeft een centrale verdediger een wreefpass over 40 meter? Geeft die middenvelder nou die cruciale steekpass of maakt die buitenspeler nou die dribbel met de perfect afgemeten voorzet? Ik vrees dat het antwoord luidt: niet genoeg!

Born to Play biedt de spelers die onder begeleiding zijn de mogelijkheid om 2 keer per week te trainen onder begeleiding van onze techniektrainer om aan hun (specifieke) kwaliteiten en wapens te werken. Op deze manier is er veel aandacht en focus op de uitvoering van hun meest cruciale handelingen en krijgen ze de mogelijkheid om dit veelvuldig te oefenen. Op deze manier hebben we ervaren dat de spelers ontzettend snel stappen kunnen maken en deze vaardigheden snel kunnen toepassen in hun wedstrijden.

Deze trainingen kunnen zo specifiek ingericht worden als gewenst is en volledig op basis van de behoeften/doelen van de speler.

Tactische begeleiding

Het hedendaagse voetbal gaat steeds sneller en spelers moeten in een razendsnel tempo continu keuzes maken in het veld. Het is hierbij ontzettend belangrijk om je bewust te zijn van je kwaliteiten en om het spel te “lezen”.

Vaak zie je dat trainers bezig zijn met het controleren van samenwerkingen en van de taken die ze spelers hebben gegeven (uiteraard als doel om deze speler optimaal te laten presteren). Maar ondertussen gebeuren er allerlei zaken om de speler heen waar hij zich bewust van zou moeten zijn. Spelers dienen zich continu te oriënteren en informatie op te nemen, zodat ze zichzelf in de ideale situatie kunnen plaatsen om hun kwaliteiten tot uiting te laten komen.

Hier kunnen wij spelers optimaal in begeleiden door het aanbieden van individuele tactische analyses van wedstrijdbeelden. We kijken de wedstrijd van de speler terug en volgen hem dan gedurende de wedstrijd. Daarna filteren wij de momenten eruit die voor hem belangrijk zijn en maken hem bewust van deze situaties. Op het moment dat de speler bewust is van de situatie, zal hij steeds bewuster keuzes gaan maken en zichzelf onbewust in de situatie plaatsen waarin hij belangrijk kunnen zijn voor zijn team. Deze beelden worden altijd met de speler besproken en er wordt hierbij ook vaak geadviseerd om bepaalde situaties aan hun trainer voor te leggen, zodat hij zijn taak en rol in het veld ook nog duidelijker in beeld krijgt.

Een zeer waardevolle toevoeging voor iedere voetballer!

Fysieke begeleiding

Het hedendaagse topvoetbal vereist atletisch vermogen van alle spelers. Een speler moet compleet zijn en beschikken over de juiste fysieke voorwaarden om op het hoogste niveau actief te kunnen zijn. Vaak zie je echter dat spelers hetzelfde of een vergelijkbaar trainingsschema volgen als hun teamgenoten, terwijl ze onderling behoorlijk verschillend zijn.

Of het nou gaat om kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatie of snelheid. Iedere positie vraagt specifieke kwaliteiten en elk talent heeft zijn eigen behoeftes die allemaal op een andere manier gevoed kunnen worden.

Born to Play probeert maatwerk te bieden aan de spelers door fysieke testen met de spelers te doen, de spelers te monitoren op basis van hun spierlengte en spierschade. Daarnaast proberen wij in afstemming met de club de ideale prikkels toe te dienen aan de spelers om hen nog beter te laten trainen, maar ook herstellen tussen trainingen door, zodat zij optimaal kunnen presteren en tegelijkertijd maximale groei kunnen doormaken!

Hiervoor werkt Born to Play samen met een aantal top-specialisten die de spelers hier optimaal in kunnen begeleiden!

Mentale begeleiding

Mentale begeleiding in de voetballerij is jarenlang taboe geweest, maar de afgelopen jaren begint het steeds meer zijn intrede te doen in de voetballerij. Mentale staat is wellicht een van de meest waardevolle eigenschappen/kwaliteiten die spelers kunnen bezitten. 

Spelers zitten vaak in stressvolle omgevingen, bezaaid met meningen en krachtenvelden. Vol met blokkades, weerstanden, spanningen of andere beperkende factoren die ervoor zorgen dat ze niet optimaal kunnen ontwikkelen of presteren.

Born to Play biedt zijn spelers de mogelijkheid om onder begeleiding van de top-sportpsyschologen te achterhalen wat zij nodig hebben om optimaal te presteren en wat zij kunnen doen om zichzelf in de optimale staat te brengen.

Het is ongelofelijk om te zien wat er losgemaakt kan worden in mensen als de weerstand weg valt, ze zich volledig kunnen overgeven aan hun talent en kunnen genieten van hun spel zonder hierin belemmerd te worden door alle prikkels om hen heen.

“He who says he can, and he who says he can’t, are both usually right” – Confucius

Lifestyle begeleiding

Trainen is maar het halve werk, de echte winst wordt pas geboekt in de periode dat spelers niet op het trainingsveld staan. Het eten van de juiste voeding, het juiste drinken, alle “kleine” dingen die vaak ontzettend onderschat worden.

Born to play helpt spelers om ervoor te zorgen dat ze bewuster omgaan met hun voeding, met hun rusten en dat ze beseffen wat voor verschil deze elementen kunnen maken in hun prestaties en ontwikkeling.

Door het samenwerken met fysio-praktijken en voedingsdeskundigen wordt er voor de spelers een afstemming gemaakt tussen de juiste arbeid en voeding ten opzichte van hun fysieke wensen/programma. Op die manier kunnen spelers beter en sneller herstellen van hun training, waardoor ze harder en vaker kunnen trainen en dus sneller en beter stappen kunnen maken.

Daarnaast is ook het bepalen van normen en waarden een belangrijk onderdeel. Hoe wil je bekend staan als mens en als sporter? Welke impact wil je maken op de wereld en op je fans? Het bepalen van deze normen en waarden zorgt ervoor dat spelers een imago krijgen die bij hen past en die ze uit kunnen dragen naar het publiek.

Een zeer onderschat element van de topsport met een ongekende waarde, als spelers de discipline hebben om zich hieraan te verbinden!

Facebook
YouTube
Instagram